BigMove

“Ik doe meer, ik kan meer, ik wil meer, ik bén meer.”

Het BigMove GGZ-programma is speciaal voor volwassenen die vastzitten in hun situatie, met psychische klachten in combinatie met sociale of lichamelijke problemen.
Hierdoor kunnen ze niet doen wat ze graag willen. Behandeling bij alleen de huisarts of psycholoog is vaak niet voldoende. Een oplossing lijkt moeilijk te vinden.

Als u dit herkent, dan is BigMove iets voor u. BigMove gelooft in de kracht van mensen. ‘Big’ staat voor Beweging in Gedrag, ‘Move’ voor de verandering.
Deelnemers voelen zich gezonder en hebben minder klachten. Ze ervaren invloed en regie over hun eigen leven. Ook zijn ze actiever en hebben meer sociale contacten. “Ik heb mezelf weer teruggevonden” (uitspraak deelnemer BigMove).

Het BigMove-programma is intensief. Gedurende 6 maanden komt u zelf en samen met uw groep, onder deskundige begeleiding, in beweging om uw gezondheid te verbeteren. U komt letterlijk en figuurlijk in actie.

Het BigMove GGZ-programma is een GGZ-behandeling die wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Samen met uw (huis)arts kijkt u of BigMove bij u past. Uw huisarts kan u verwijzen. De BigMove locatie in de regio Culemborg is ADFYS Paramedisch Centrum.

In plaats van te kijken naar wat u niet kan, kijken wij juist naar wat u wél kunt. Plezier staat voorop! Het begint met een intake. Vervolgens bestaat de behandeling uit een combinatie van:

  • bewegen, grenzen verleggen en plezier ervaren in de groep,
  • individuele gesprekken met een psycholoog over uw denken, voelen en handelen, en met een fysiotherapeut over uw acties en voortgang.
  • U gaat in uw omgeving aan de slag met uw eigen wensen en doelen in gezondheid en functioneren.
  • U zoekt vervolgactiviteiten die bij u passen en u neemt tijdens het programma meer regie over uw leven, waardoor u ook na het programma in beweging blijft en grip op uw gezondheid houdt.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Kijk op de website van BigMove